Mijn naam is Yfke Laanstra

'Mijn passie bevindt zich op het snijvlak van bewustzijn,
computertechnologie en menselijk potentieel'

Ik ben actief als futurist, spreker, trainer en auteur. Maar wie ben ik? Dat is een hele goede vraag. Laat dat nu dé vraag zijn die ik mezelf begon te stellen rond mijn 20e. 

En vele, vele andere vragen.

Van nature ben ik geneigd gevestigde kaders en structuren te verkennen, patronen, programma's en aannames te onderzoeken en grenzen te verleggen. Volledig vrij te denken en vrijuit te spreken. Ik ben geboren met een ongekende nieuwsgierigheid, onderzoeksdrang, open mind en leg de (ogenschijnlijk) minder voor de hand liggende verbanden. Uitspraken als 'zo werkt dit nu eenmaal', 'zo ben ik nu eenmaal' of 'zo doen we dit nu eenmaal' zijn niet aan mij besteed. Niet vanuit een rebellerende houding maar vanuit de visie dat niets statisch is en dat niets is wat het lijkt. Er is zoveel meer dan je met het blote oog kunt waarnemen of met bestaande apparatuur kunt meten. Je bent in staat op ieder moment jouw beeld bij te stellen. Om van hieruit andere keuzes te maken en je gedrag te veranderen. 

Het is juist je perceptie, jouw wereld- en mensbeeld welke jouw realiteit bepaalt. Dus het vergroten van je bewustzijn en het bevragen van je huidige perceptie is essentieel. In werkelijk alles.

Ik ben gegrepen door het vinden van antwoorden op de grotere vragen in het leven zoals 'wie ben ik?', 'wat ben ik?' en 'waarom ben ik hier?' Te ontdekken wat het werkelijk betekent om Mens te zijn. Om volledig aanwezig te zijn, in mezelf, met de ander en in de wereld. Juist in de tijd waarin we nu leven, waar technologie booming is, is (en wordt) deze zoektocht belangrijker dan ooit. 

Computertechnologie fascineert me mateloos. Ik voel me hier diep mee verbonden en voel tegelijkertijd het spanningsveld dat het oplevert. De geweldige kansen, morele uitdagingen maar ook de existentiële gevaren. Wat is (nog) echt, wat is kunstmatig? Is het verantwoord dat we ons DNA gaan herprogrammeren? Hoe verhouden we ons eigenlijk tot technologie? Dienen mens en machine samen te smelten? Is het mogelijk ons bewustzijn te uploaden in een computer? Wat is eigenlijk werkelijkheid?

Stap uit je comfort zone en in de toekomst.

Geïnspireerd door:

                                

                           

Meer over mijn achtergrond vind je op mijn LinkedIn profiel

Verschenen in/gesproken voor:

Verbonden met:

Ambassadeur van HeartMath Institute, Center for Humane Technology en Next Nature Network en Nederlands vertegenwoordiger van de Consciousness Hacking en Transformative Technology beweging.

            

 

Top