The Academy

Reloading lost data_

De wereld om ons heen transformeert in een razend tempo, wordt vloeibaarder, virtueler en transparanter. Wat gisteren nog SciFi leek, is morgen werkelijkheid en overmorgen alweer achterhaald. Wil je ook graag ontdekken én ervaren wat er nú nodig is om klaar te zijn voor de toekomst?

Deze bijzondere tijd nodigt je uit om te onderzoeken wat het betekent om werkelijk Mens te zijn. Nóg dieper in jezelf de antwoorden te vinden op de vragen 'wie ben ik', 'wat ben ik' en 'waarom ben ik hier'. Hoe verhoud ik me tot computertechnologie, de 'werkelijkheid' waarin ik me bevind? Welke rol speelt bewustzijn en wat is er nodig om mijn Innerlijke Technologie te (her)activeren?

Ga mee op reis langs de peilers Mens, Natuur, Technologie & Toekomst.
Welkom in The Academy


'I don't know the future. I didn't come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it's going to begin'

inspiratie

Virtuele en analoge werkelijkheden lopen steeds vaker door elkaar heen, technologie en biologie lijken te versmelten, de grens tussen organisch en artificieel is al lang geleden vervaagd. Data is de nieuwe olie en kunstmatige intelligentie de nieuwe elektriciteit.

Tegelijkertijd vinden er ook in onszelf verschuivingen plaats. We zijn 24/7 verbonden maar hebben ons nog nooit zo alleen gevoeld. Ons verlangen naar (mede)menselijkheid, oprechte aandacht, verbinding en zingeving groeit. We zijn op zoek naar antwoorden op diepere vragen, over onszelf en de werkelijkheid waarin we leven. Wat betekent het eigenlijk in deze tijd om Mens te zijn? Wie of wat is de Mens? Waartoe zijn we werkelijk in staat? Welke rol speelt ons hart en ons bewustzijn hierin? Hoe verhoudt dit zich tot de exponentiële groei en inzet van geavanceerde computertechnologieën? Zoals Mixed Reality, Kunstmatige Intelligentie, Nanotech, Kwantum (super)computers, Transhumanisme en Biohacking? Wat zijn de actuele ontwikkelingen, wat is hieraan vooraf gegaan en wat zal de toekomst ons brengen? Hoe hebben we hier (nog) invloed op? 

Deze tijd verlangt van ons om exponentieel Mens te zijn, diep verankerd in onszelf. Zodat technologie ons optilt zonder dat we onszelf erin verliezen.'

In mijn eigen zoektocht naar diepgang en zingeving speelt computertechnologie een grote rol. Mijn laptop, tablet, smart tv en smartphone hebben me, in mijn onstilbare honger naar kennis, portalen geboden naar vele antwoorden, inzichten en nieuwe perspectieven. Mijn blik verruimd en tevens minstens zoveel nieuwe vragen opgeroepen. Wat me echter verder in mijn zoektocht duidelijk werd, is dat niet alles is te verklaren, te begrijpen en te analyseren. Zelfs niet in woorden of in een vorm te vangen, maar enkel via mijn menselijke vermogens te (door)voelen, (be)leven en ervaren. Of simpelweg op een dieper, innerlijk niveau te weten. Een weten wat ik altijd in me heb gedragen maar waar ik steeds verder van verwijderd was geraakt. Dit pijnlijke besef kwam nadat ik zo diep in Cyberspace was gedoken dat ik er bijna in was verdronken. Ik raakte verslaafd aan beeldschermen, informatie en prikkels en uit contact met mezelf. Ik kon mezelf en de wereld om me heen bijna enkel nog maar door een analytische bril waarnemen. Ik was verstrengeld geraakt in het wereldwijde web: in het collectieve brein, doordrenkt met data, theorieën en informatie. 

De kracht van computertechnologie en kunstmatige intelligentie is immens. Zo ook die van de mens. Willen we in dit krachtenspel de synergie ontsluiten dan zijn zelfkennis en bewustzijn essentieel.

Inmiddels ben ik weer verankerd in mezelf, weet ik wat voor mij van waarde is en maak ik nieuwe keuzes. Ik ben meer Mens. Hierdoor kan ik me vrij bewegen in Cyberspace, zonder mezelf erin te verliezen. Een uitdaging die voor ons als Mens de komende tijd alleen maar groter zal worden.

opzet

De Academy heeft als rode draad Welzijn, Bewustzijn en Mens-zijn en als peilers Mens, Natuur, Technologie en Toekomst. Iedere module is volledig verzorgd en vindt plaats op een inspirerende locatie temidden van de natuur. Naast mijzelf is er ieder weekend een gastspreker/expert die een programma-onderdeel verzorgt. Het programma bestaat afwisselend uit kennisoverdracht, dialogen, systemisch werk, multimedia en (natuur)belevingen. De intentie is herzien en herinneren door samen te ontdekken, delen en beleven. In de ochtend starten we met een boswandeling (aka Forest Bathing) in het bos, overdag gaan we samen aan de slag en in de avond staat een inspirerende film of documentaire op het programma. Verder zijn er genoeg momenten om elkaar op te zoeken, uit te wisselen en/of op jezelf te zijn.

The Academy blijft dicht bij de natuur, de training loopt in lijn met de seizoenen. In het eerste jaar vindt er een verdieping plaats in de genoemde thema's en wordt met name je bewustzijn vergroot. Over jezelf, de wereld om je heen, over hoe jij je verhoudt tot technologie en hoe je jouw toekomst zelf kunt vormgeven. Computertechnologie fungeert hierin als tool en/of spiegel.

Vanuit deze basis gaan we in het tweede jaar de verbinding verder verdiepen met onszelf en van hieruit ons dieper verbinden met computertechnologie zodat synergie kan ontstaan: het geheel is meer dan de som van haar delen. Wat zijn transformatieve technologieën en hoe kun je deze inzetten? We gaan het werkelijke potentieel, voor jou als Mens in combinatie met computertechnologie ontdekken en aanspreken.

Voor wie

Ben je, beroepsmatig en/of vanuit persoonlijke passie, nieuwsgierig naar de tijdsgeest waarin we ons bevinden, voel je ook dat we ons in een wezenlijke fase bevinden? Ben je op zoek naar nieuwe input en wil je ontdekken wat het is dat je #futureproof zal maken? Dit kan zijn omdat je bijvoorbeeld trendwatcher of futurist bent en je professioneel bezig houdt met trends en de toekomst. Of omdat je coach, trainer of therapeut bent en mensen begeleidt (individueel en/of binnen organisaties) om hun eigen koers te ontdekken en te navigeren in een constant veranderende wereld. Of omdat je zelf opleidingen ontwikkelt, je verantwoordelijk bent voor het (HRM)beleid binnen organisaties of verandertrajecten begeleidt en je inspiratie op wilt doen over waar je op in kunt zetten. 


modules

Voor een korte impressie van de modules van het eerste jaar beweeg je met je muis over de afbeelding. De modules van het tweede jaar zijn under construction. Voor uitgebreidere informatie klik je op de afbeelding en opent er een nieuw scherm:

1. Future is Now

1. Future is Now

View more
Er vinden immense verschuivingen plaats, op het wereldtoneel en diep in onszelf. Computertechnologie bevindt zich in een ongekende stroomversnelling. Waar staan we nu, waar komen we vandaan en wat brengt de toekomst?
2. Human Nature

2. Human Nature

View more
Wat betekent het om werkelijk Mens te zijn. Leer meer over welke (onontdekte) kwaliteiten en vaardigheden we beschikken en welke wezenlijk zijn om in deze tijd verder te ontwikkelen.
3. Slow Nature

3. Slow Nature

View more
Hoe meer technologie we gebruiken hoe meer natuur we nodig hebben. Leer meer over de kracht van de natuur, hoe we ons hiertoe verhouden en hoe we onze verbinding hiermee kunnen verdiepen.
4. Slow Tech

4. Slow Tech

View more
Onze grootste uitdaging is niet dat we overgenomen worden door machines maar dat we er langzaam maar zeker zelf een worden. Leer hoe je bewust om kunt gaan met technologie.

Data '21/'22

Under construction_

Locatie

Under construction_

Programma

Hieronder volgt een impressie van het programma:

Vrijdag

19:00 - 20:00 aankomst
20:30 - 21:30 welkom/ontmoeten 
>21:30 uur nestel je nog lekker even voor de open haard, snuif de vitale boslucht op of ga lekker op tijd onder de wol

Zaterdag

08:00 - 09:00 begeleide boswandeling (aka Forest Bathing) 
09:00 - 10:00 ontbijt (bio)
10:00 - 12:30 programma deel 1 (kennisoverdracht)
12:30 - 14:30 lunch (bio) & relax
14:30 - 17:00 programma deel 2 (ervaren)
18:00 - 19:30 diner (bio/vegetarisch)
20:00 - 22:00 filmavond & 
napraten

Zondag

08:00 - 09:00 begeleide boswandeling (aka Forest Bathing) 
09:00 - 10:00 (bio) ontbijt  
10:00 - 12:30  programma deel 3 (kennisoverdracht)
12:30 - 14:30  (bio) lunch & relax
14:30 - 17:00  programma deel 4 (ervaren) & afsluiting
17:00 - 18:00  inpakken & vertrek

(GAST) trainers

De volgende trainers (e.a.) dragen bij aan één of meerdere weekenden:

Yfke Laanstra (hoofdtrainer), oftewel ikzelf (© foto Coenraad de Kok)

Martijn van Staveren, oorspronkelijke vermogens van ons bewustzijn, zie www.martijnvanstaveren.nl

Suzanne Tempel, awakened mind coach (trainer), zie www.suzannetempel.com

Jouw investering

De prijs voor The Academy is op aanvraag

De prijs is exclusief 21% BTW voor zzp-ers en bedrijven en inclusief 21% BTW voor particulieren. Ook is het mogelijk gespreid te betalen. Dit kan in vier keer, de investering bedraagt dan € .....

The Academy omvat de volgende elementen:

  • acht trainingsdagen (verspreid over vier weekenden), door mijzelf verzorgd, inclusief 4 masterclasses met een expert;
  • speelse lesvormen, waaronder natuurbelevingen, systemisch werk en multimedia belevingen;
  • toegang tot de besloten Facebook groep;
  • een gesigneerd exemplaar van mijn boek 'Bits, Bytes & Bewustzijn;
  • toegang tot de online versie van dit programma binnen een besloten leeromgeving;
  • verblijf, overnachtingen, (biologisch) eten & drinken.

Om het persoonlijk contact en een gevoel van privacy, veiligheid en integriteit te waarborgen, zal de groepsgrootte per Academyjaar niet groter zijn dan 15 personen. Om dezelfde reden is het niet mogelijk modules los te volgen, inschrijving geldt voor alle vier modules van dat jaar. Wel is het mogelijk je enkel in te schrijven voor het eerste jaar. Enkel het tweede jaar is niet mogelijk; de basis van het eerste jaar is namelijk fundamenteel.Meer info & aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten? Of The Academy iets voor jou is, over de inhoud, de opzet etc. Neem dan vrijblijvend contact met me op en ik vertel je er héél graag meer over. Door te klikken op het chat icoontje op iedere pagina van mijn site ontvouwt een lijst met contactmogelijkheden met bijbehorende info.

Deze training wordt op maat en/ of in-company aangeboden. Het is echter, bij voldoende interesse, ook op basis van open inschrijving mogelijk; informeer naar de mogelijkheden.
Top